Hemlagad mat är bättre och billigare

En av de riktigt stora kostnaderna i ett hushåll är maten. I en familj där båda jobbar tycker man ofta att man inte har tid att laga tidskrävande rätter, utan det blir mycket hel– och halfabrikat.

Det är förvisso sant att den mat man gör själv från grunden tar längre tid, men en stor del av den tiden kan man faktiskt göra annat. En gryta med kokkött sköter sig i stort sett själv. Det finns massor med recept på nätet med ”gammaldags” rätter som inte tar så lång tid i effektiv tid. Mat som lagas från grunden blir definitivt billigare. Det är inte konstigt i sig, tillverkaren av hel- och halvfabrikat måste naturligtvis ta betalt för att laga maten. En extra bonus med ”gammaldags” mat är att man slipper få i sig en mängd tillsatser.

Ett välkänt sätt att spara pengar är matlåda. En matlåda på arbetet ger dessutom ofta tid över på lunchrasten för en promenad eller avkoppling. Det är dock viktigt att välja något som passar som matlåda. Gårdagens middag, som i lådan blir en torr köttbit, potatis med skinn och sås som vägrar flyta är inte inspirerande. Genom att lägga ett par timmar på att leta recept tjänar man definitivt pengar och troligen en mer avstressande lunch.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *